Print

Врвот Оранжерии ООД, Снабдувач на решенија за земјоделски проекти, обезбедува услуги и производи за инвеститорот, почнувајќи од карактеризација на проектот, до маркетинг на производи.

Ние сме биле поттикнати да ја градиме нашата know-how и нашите технологија да одговори на предизвиците на:

   • Големи промени во областа на агро бизнис.
   • Големи промени во областа на потрошувачките навики, во однос на компонентите на "храна кошница", на средната класа во развиените и земјите во развој.
   • Зголеми во светската популација.
   • Драматичното зголемување во свеста на луѓето во врска со "здрава храна" и "животна средина".
   • Големи промени во синџирот на снабдување, од производител (насекаде во светот) во супермаркет полица (потрошувачот насекаде во светот).

Како резултат на тоа ние снабдување "Додадена вредност" на претприемачи кои сакаат да инвестираат во агро-проект, овој вид на проект обично ги вклучува следните фази:

Карактеризација

   • Потребни податоци: Кој е клиент, она што тој сака да расте, нов проект / експанзија; отворено поле / стакленички; климата (ветер, температура, дожд, снег, зрачење, влажност); анализа на водата; анализа на почвата.

   • Резултати:
     • интеграција на податоците;
     • Потребни стакленички дизајн
     • Потребните климатски услови и контрола
     • Технологија и агро технологија алатки во стаклена градина за секоја култура
     • Почвата помалку опис, контејнери и контрола
     • Оплодување количини и формули
     • Пестициди за заштита на растенијата количини
     • Потреба и на квалитетот на водата
     • Месечни и вкупно производство
     • Количество на труд


Физибилити студија

   • Потребни податоци: Карактеризација, финансиските податоци, изработка на трошоците, на располагање субвенции, локални трошоци за финансирање, итн маркетинг цели, на кои пазари е производство на насочени-локални, извоз; индустрија, перење, пакување, конзервирање;. Каде е произведуваат доаѓаат од целиот свет да на целниот пазар
    Целна цени за производство, последната година цените за специфични пазар, Достапно изработка, она вештини се локално достапна денес, и др

   • Резултати:
     • Бизнис План, општи и сеопфатни.

       

Клиент Резолуции - Оди, не-Go одлука

   • Потребните податоци: Клуч проект / делумна понуда, Работа поделени меѓу клиентите и вршителите / s, финансирање и субвенции, Распоред.
   • Резултати:
     • Оди, не-Go одлука.


Изведба на проектот - Инсталација и водење

   • Дизајнот на проектот - детали и интеграција на технологијата
   • Пишување тендери и доставување на добавувачи
   • Одлука за добавувачи
   • Време од цел да порта (производство на опрема)
   • Превоз
   • Инсталација
   • Садење / растечки / преработка

 

Консултантски и водителка (во тек)

   • Агрономски насоки
   • Расте стручни насоки
   • Бербата
   • Складирање, пакување и испорака
2011 година. Врвот Оранжерии Ltd.
Powered by Јоомла 1.7 шаблони
Прашај за цена