Serë Dizajn

Si një fermer, ju jeni vetëm shumë të vetëdijshëm se sa bujqësia konkurrues moderne është. Teknologjitë e reja, teknika të reja dhe të anijeve të shpejtë të prodhuar nga kontinenti në kontinent thotë se krijues është i detyruar për të mbajtur ritmin me konkurrentët në të gjithë globin, nëse ata dëshirojnë të, jo vetëm të dërgojnë prodhimet e tyre në treg, por edhe për të marrë çmimin më të mirë të mundshme. Kjo është vetëm një nga arsyet pse projektimit serrë ka bërë një faktor i rëndësishëm në mundësimin e fermerit për të ruajtur avantazh të tij.

Blerja e një të re, serrë komerciale është një operacion i shtrenjtë dhe një që kërkon një marrëveshje të madhe të mendimit dhe planifikimit. Dizajni serrë është thelbësore në qoftë se ju dëshironi për të mbajtur shpenzimet fillestare e blerjes dhe ndërtimit të minimumit por ende të sigurojë një strukturë që do të sigurojë shkathtësi maksimale, rendimentin dhe fitim. Për këtë arsye, i pyetja më shpesh pyetur ne të merrni është, "çfarë serrë projektimit" është më e mira për mua? "

greenhouse design

Hoop ose Kulmi serë Projektimi

Ka dy dizajne themelore serë të përdorura zakonisht për operacionet tregtare:

 • Quonset apo serat hooped. Zakonisht një alternativë më të lirë me gjerësi të lirë në këmbë deri 36 metra (12 metra).
 • Gable mbuluar serave. Më komplekse se sistemi luajtur dhe për këtë arsye më të shtrenjtë. Lejon dritë më e natyrshme për të depërtuar strukturën dhe mund të shtrihet në gjerësitë e rreth 60 metra (20 metra).

Të dyja llojet janë ndërtuar që të jetë funksional dhe efikas dhe për të siguruar vere me kushte optimale për kulturat e tyre.

Kits freestanding ose e lidhur serë

Çelësi i prodhimit të suksesshëm është serrë mirë projektimit që ka përdorimin të shkëlqyer hapësirë ​​dhe kontrolle të sakta mjedisit. Sera për prodhim komercial mund të jetë ose pa-në këmbë ose hendek-i lidhur.
Hendek-lidhur sera "në përgjithësi janë ekonomikisht të qëndrueshme për zonat rritje më të madhe se 10.000 Sq. këmbët (930 m²).
Pa pagesë serrat këmbë "janë për bimë që rritet më të vogla, në qoftë se një gamë e mjediseve të veçanta është e nevojshme për kulturat e ndryshme ose në qoftë se disa struktura do të mbyllet për periudha të zgjatur kohe.

Kërkesat shtesë

 • Zona të shërbimit, Ose një pjesë e serë ose një strukturë me të lehtë, të mbyllura qasje për mbushjen sheshtë dhe transplantimin, marrjes dhe zonën e anijeve, një dhomë të shërbimeve për sistemet e ndryshme dhe, në e nevojshme, një dhomë magazinimit të ftohtë. Zona e shërbimit duhet të jetë mjaft e lartë për të siguruar ruajtjen e lart.
 • Kate konkrete me kullimit adekuat janë të rekomanduara për zonën e shërbimit dhe të gjithë serrës. Kjo lehtëson një zonë të pastër dhe lehtësisht të arritshme punës.
 • Rritje tavolina / trellises - Lloj kulture do të përcaktojë me ngjyra të ndezura mjedisin. Për të maksimizuar hapësirë ​​kur përdorimin e tabelave, një sistem luajtshme stol është i rekomanduar. Nëse është e mundur, një sistem i karrocat lart të një sistemi transportues mund të ndihmojë të përshpejtojë punën dhe për të zvogëluar kostot e punës.
 • Germination Dhoma - Rritje mund të bëhet në serrë, por në mënyrë ideale duhet të jetë në një dhomë të veçantë. Kjo lejon për kontrollin më të madhe të mbirjen / procesin e rrënjëzimit.

Dizajni juaj serrë duhet gjithashtu të marrin në konsideratë zgjerimin në të ardhmen dhe nevojave në zhvillim. Planifikimi për të ardhmen mund të ju kursejnë shpenzimet e konsiderueshme si puna juaj rritet, veçanërisht në drejtim të instalimit të infrastrukturave të reja ose të zgjeruara.

designing greenhouses

Designs Top serë

Top Sera specializuar në konceptin relativisht të re të bujqësi intensive e cila ka të bëjë me rritjen e prodhimit shumë e kontrolluar në serra.

Deri në shfaqjen e këtij koncepti të ri, më i rritjes kulture është bërë në fushë të hapur, duke e lënë kështu vere dhe të korrat e tij të ekspozuar ndaj luhatjeve të natyrës. Kushtet e motit ndikuar drejtpërdrejt gjatësinë dhe suksesin e stinëve rritjes kulture - një sistem të rritjes të njohur si bujqësia gjerë sezonal.

Futja e rritjes shtëpie kulture në kushte klimatike të kontrolluara neutralizon ndikimin e rreziqeve të motit dhe, teorikisht, mundëson rritjen gjatë gjithë vitit. Kjo qasje e re shënoi futjen e botës në konceptin e bujqësisë intensive. Një ndryshim i rëndësishëm koncepti, prodhimi serrë është bërë një i ri, industria e teknologjisë me bazë, që përfshin lloje të reja të pajisjeve teknike të aftë për të arritur rezultate të parashikueshme dhe fitimet.

Konkurrenca në tregjet dhe standartet gjithnjë në rritje të cilësisë për kultivuesit e kanë rritur rëndësinë e çdo njësie të vogël të prodhimit bujqësor. Është brenda këtyre njësive se avantazhet e serrë moderne janë shprehur - aftësinë për të kontrolluar rritjen e kulture, oraret e rritjes dhe të jepnin, pothuajse pa marrë parasysh faktorë të jashtëm, duke mbrojtur cilësinë e lartë të prodhuar gjatë gjithë vitit dhe duke siguruar fermeri një rrjedhje të qëndrueshme e të ardhurave.

Control Top Sera 'mbi parametrat e rritjes kulture rezulton në:

 1. Kulturat më të larta të cilësisë që rezultojnë në fitime më të larta.
 2. Shfrytëzimi i përmirësuar i tokës e cila lë burimet e tokës për qëllime të tjera (p.sh., të zhvillimit të pasurive të patundshme).
 3. Prodhimit organik dhe bio prodhojnë më mirë-mbikëqyrur, pa përdorimin e pesticideve.
 4. Rënie të konsiderueshme në ujë dhe përdorimit të plehrave, si dhe ekspozim minimal ndaj infeksioneve dhe rreziqe mjedisore që shërbejnë si bazë për instalimin e sistemeve të riciklimit.
 5. Ekonomia konsiderueshëm në fuqi punëtore, në krahasim me tregun e punës e kërkuar për duke u kujdesur për të hapur fusha, duke i siguruar gjatë gjithë vitit (jo stinore) punësimin.
 6. Aftësia e përmirësuar për të konkurruar në tregjet e eksportit.
 7. Nevojë të vazhdueshme për trajnimin dhe specializimin profesional e cila çon në përsosmëri e personelit.

greenhouse designs

Tokës-pak Substrate

Ka disa metoda të rritjes kulture duke përdorur substrate të tokës-pak. Nga përkufizimi, kjo metodë ka për qëllim të shmangies cilësinë e tokës dhe sëmundjeve të tokës të lidhura dhe dëmtuesit.

Rritja në substrate tokës-pak kërkon ndarjen e zonës rritjes brenda një enë, të izoluar kështu rrënjët e uzinës kurrë nuk vijnë në kontakt me tokën lokale. Duke përdorur këtë metodë, rrënjët e bimëve rriten në një zonë të kufizuar, ndërsa merr sasi të ujit dhe plehrave të kontrolluara sipas nevojave të kulture të veçantë.

Llojet e tokës-pak substrate në dispozicion janë: skorje vullkanik, patate të skuqura kokosit, perlite, leshi rock dhe pa pluhur. Çdo lloj i substrate sillet ndryshe në aspektin e vëllimit të ajrit që ai përmban dhe kapacitetit të saj për thithjen e ujit dhe plehrave kimike. Paketim i kit substrate duhet të jenë të përshtatshme për çdo lloj kulture.

Tokës-pak substrate janë shumë të ndjeshme dhe duhet të lahen dhe drenazhuar në mënyrë për të ruajtur treguesit e duhur të KE-së dhe PH dhe për të shmangur sëmundjet.

Sera e caktuar për të kultivuar të lashtat duke përdorur substrate të tokës-pak duhet të jetë e pajisur me klimën me cilësi të lartë, ujitjes dhe të kontrollit fertigation sistemeve.

2015. Top Sera Ltd.
Mundesuar nga Joomla Templates 1,7
Pyesni për një çmim